Geert Jaspers, secretaris

Geert Jaspers, secretaris

Geplaatst op 10-03-2018  -  Categorie: Interviews  -  Auteur: Peter de Graaf
"Ik heb de overtuiging dat een vereniging alleen maar functioneert als de leden daar aan bijdragen"
 
Sport is me heel wat waard. Jarenlang basketballen vond zijn einde in gesneuvelde kruisbanden. Ook een eerder tennissen was daarmee uit beeld. Tijdens mijn revalidatie op de ergometer kwam roeien in beeld. En na een zetje van een Vikingroeister was in 1999 de stap naar De Amstel snel gezet. En daarnaast heb ik dankzij mijn vrouw de skisport ontdekt. En ook dat is genieten.
 
Ik ben strafrechtadvocaat en kwam tot mijn verrassing op De Amstel mijn ex-collega Alexander Kuijper tegen. Daarnaast ben ik actief in nog drie andere besturen, ik roei stevig mee in een veteranenacht, heb een gezin met 2 kinderen (12 & 13) dus nee, ik verveel me niet.
 
Tja, waarom secretaris. Ik heb de overtuiging dat een vereniging alleen maar functioneert als de leden daaraan bijdragen. Noem het plichtsbesef of loyaliteit. Als instructeur en juridisch adviserend aan het bestuur heb ik daar eerder invulling aan gegeven. Het geeft een goed en fair gevoel niet alleen te "gebruiken". En ik denk dat je altijd kunt bijdragen om processen efficiënter in te richten. De secretarisfunctie zit daar heel dicht op. Daarnaast voel ik me deel van een team. En dat radertje moet een positieve kracht geven aan de Amstelmotor. Naar de leden toe stel ik me dienstbaar op met de duidelijke ambitie saamhorigheid te vergroten. Iedereen, jeugd, wedstrijdroeien, toerder of wat dan ook moet zich thuis voelen. Ik haat eilandjes in de soos.
 
Een one-liner op "secretaris"? De secretaris is de waterdrager in de club. Onmisbaar in het bestuur en bereikbaar in open samenwerking en positieve dialoog met alle leden.

amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam