Ga mee midweekroeien?

Ga mee midweekroeien?

Geplaatst op 17-03-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Midweekroeiers

Heb je zin om roeiend Amsterdam en de mooie omgeving te ervaren? Ga dan eens mee met een midweektocht! Alle tochten zijn opgenomen in de kalender op onze site.

We roeien in wherry’s, zodat onderweg en op het water wisselen goed mogelijk is en er ruimte is om picknickspullen voor onderweg mee te nemen. We wisselen iedere 30 à 45 minuten, zodat het de hele dag is vol te houden. Sommige tochten zijn technisch ook wel mogelijk in C3 of C4 (geen krappe bochten of smalle bruggen e.d.), dus als je met een eigen ploegje in een C-boot mee wilt kun je altijd bij de Midweekcommissie informeren of dat kan.

Uiteraard is voor de langere tochten wel wat uithoudingsvermogen nodig, dus de kortere tochten in het begin van het seizoen zijn ook een mooie gelegenheid om de conditie op te bouwen.
Probeer een realistische inschatting te maken voor jezelf of je de afstand en de hele dag in de boot (bij de dagtochten) goed kan volhouden. We roeien met meerdere boten samen en het is de bedoeling dat we bij elkaar blijven om gezamenlijk door sluizen en dergelijke heen te gaan en elkaar te helpen als er problemen zijn onderweg. Dan is het wel belangrijk dat er geen boten achterop raken. De Midweekcommissie maakt daarom een botenindeling om de krachten gelijkmatig te verdelen en kan zonodig de indeling tijdens de tocht aanpassen. Samen uit samen thuis!

We verzamelen minimaal 15 minuten voor aanvang op het vlot en leggen dan gezamenlijk de boten in het water. Na afloop is er doorgaans ook een gezellige nazit met zijn allen.

Opgeven uiterlijk 48 uur van te voren in verband met het afschrijven van de boten via:
letsma.neieorkeewdim.[antispam].@gmail.com 
Inschrijving is definitief als je een bevestiging hebt ontvangen.

Hopelijk zien we je dit jaar bij een midweektocht!
De Midweekcommissie


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam