Even voorstellen: de coastalcommissie

Even voorstellen: de coastalcommissie

Geplaatst op 11-11-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur:

In de afgelopen jaren heeft een aantal enthousiaste pioniers onder de bezielende leiding van Erik Kraak coastal rowing mogelijk gemaakt binnen onze vereniging. In samenwerking met KAR & ZV De Hoop en Watersportvereniging IJburg is het Amsterdam Coastal Rowing Centre (ACRC) opgericht: er staan op Strand IJburg zeecontainers van de drie clubs, twee daarvan zijn van De Amstel, daarin vind je een dubbelvier, twee skiffs en een dubbeltwee. Het voelt soms een beetje als kamperen daar, er is niet veel meer dan het water en de boten, maar dat past helemaal bij het vakantiegevoel dat je krijgt als je op het strand van IJburg komt!

Om het coastal roeien verder vorm te geven binnen de vereniging zullen Nienke Engberts, Arno van Rooij en Willemke Stilma als coastal commissie aan de slag gaan. In de komende maanden zullen we de faciliteiten gebruiksvriendelijker maken zodat meer mensen hier gebruik van kunnen maken. Dit vraagt bijvoorbeeld om wat praktische aanpassingen in de containers, maar ook om een duidelijke gebruiksinstructie met een kleine vaardigheidsproef, en natuurlijk de mogelijkheid om deze boten af te kunnen schrijven.

In het voorjaar zullen we jullie uitnodigen om het een keer te komen proberen. Het roeien met golven, onder weidse luchten met allerlei vogels en met Pampus en Almere aan de horizon, is echt een bijzondere ervaring! Mocht je nieuwsgierig zijn of vragen hebben, schiet ons gerust aan op de club of mail via de mail.

coastalcommissie


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam