Eerste klusdag 2021 geklaard

Eerste klusdag 2021 geklaard

Geplaatst op 16-05-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: RV

De beperkingen wat het roeien betreft, worden langzaamaan opgeheven. Dat betekent dat we weer meer mogen doen. Maar voordat het zover is, moest wel even de bezem door het gebouw. De eerste klusdag zit erop!

2020-05-14-klusdag-de-amstel-6Zoals bekend was er afgelopen jaar een flink aantal beperkingen qua roeien, binnensporten en overige clubactiviteiten. Zoals het nu naar uitziet, is de kans groot dat de beperkingen langzamerhand afgebouwd gaan worden. En wat is er nu mooier dan weer te sporten in een schoon en opgeruimd clubgebouw? Een groot aantal fanatieke vrijwilligers stelde zich beschikbaar voor de schoonmaak- en klusdag.

Er werd gekozen voor vrijdag 14 mei, de dag na Hemelvaart. Veel leden hadden die dag sowieso vrij, maar op vrijdag is het altijd iets minder druk in het gebouw dan in het weekeinde. Zo liepen we niet in de weg voor de leden die wilden gaan roeien.

Ook was het belangrijk dat er voldoende afstand gehouden kon worden tussen de mensen die binnen en buiten het gebouw aan het werk waren. Dat ging goed: we hadden mooi weer en er waren voldoende klussen waar uit gekozen kon worden.

Wat is er allemaal gedaan?

2020-05-14-klusdag-de-amstel-4Alle ramen werden binnen en buiten gelapt. Dat was hard nodig, maar het resultaat is er naar. Het ziet er weer „pico bello” uit! Verder is de ergoruimte de afgelopen periode gebruikt als een opslagruimte, maar nu we zeer waarschijnlijk weer binnen mogen sporten, was het tijd om deze weer geschikt te maken waarvoor de ruimte bedoeld is. De vrijwilligers die deze ruimte hebben aangepakt, hebben goed werk verricht. Eerst alle spullen eruit. De vloer weer goed schoonmaken en er is grondig gestofzuigd. Enkele ergometers staan weer op hun plek. Kortom, de ruimte is weer geschikt voor Amstelleden die op een ergometer willen zweten, in plaats van in een roeiboot.

Maar er is veel meer gebeurd! Zo zijn de liggers van de botenstellingen weer voorzien van nieuwe beschermstrips. Die was bij enkele stellingen versleten of weggeduwd bij het terugplaatsen van de boten. Nu liggen die boten niet meer op het metaal. Ook zijn de betonnen dwarsbalken tegen het plafond voorzien van nieuwe beschermstroken. Ook dat helpt om de boten te beschermen als ze in de stellingen worden gelegd.

Ook het groen om het gebouw is aangepakt. Onkruid is weggehaald en planten zijn verzorgd. Ook heeft een aantal leden zich hard gemaakt om losliggende of missende stenen en tegels weer correct aan te brengen.

2020-05-14-klusdag-de-amstel-8Verder is een beginnetje gemaakt met het weer werkend krijgen van het infoscherm. Zeker als het weer drukker wordt op de vereniging de komende tijd, is het van belang dat de leden ter plekke goed geïnformeerd worden.

Het gietijzeren Amstel-logo dat altijd boven de ingang te vinden was, heeft ook een eerste stevige onderhoudsbeurt gekregen. Later wordt dit beeld nog mooi opnieuw beschilderd. Dan kan het weer op z'n oude plek gezet worden.

Om dit in goede banen te leiden is er door Helen Wüst veel tijd en energie ingestoken om deze dag tot een succes te laten worden. Na afloop was het idee om over een paar maanden weer zo'n klusdag te organiseren. We merken dat veel leden, zowel nieuwe als leden die al heel lang lid zijn, hier behoefte aan hebben. Ook wordt er gekeken om een keer een poetsdag voor de boten te organiseren. Dat zou helemaal mooi uitkomen als het ploegroeien weer toegestaan wordt. Houd de Amstelsite en de nieuwsbrief in de gaten voor deze dagen!

 

Dank aan alle vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet om het roeien voor iedereen op de vereniging nog prettiger en makkelijker te maken!


2020-05-14-klusdag-de-amstel-collage2

 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam