Een weekend vol wedstrijden

Een weekend vol wedstrijden

Geplaatst op 24-06-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marjolein Dohmen

Afgelopen weekend kwamen wedstrijdroeiers van De Amstel op meerdere wedstrijdbanen in actie. In Poznan vond de Tweede Wereldbeker plaats, de Westelijke Regatta werd op de Willem Alexanderbaan in Zevenhuizen verroeid en op de Bosbaan waren de Orca Slotwedstrijden.

Phaedra verscheen aan de start met Martine Veldhuis (Nereus) tijdens haar eerste wereldbeker voor senioren. Na een lastige eerste race wisten ze zich in de herkansing te herpakken door zich met een eerste plaats te verzekeren voor de semifinale. In de semifinale ging het roeien hard, maar niet hard genoeg voor de A finale. Uiteindelijk wisten de dames een 4e plek te bemachtigen in de B finale. Geen medaille, maar een prachtig resultaat wetende dat zij pas net samen roeien. Vol trots hebben wij de wedstrijden via de livestream gevolgd. Kijk hier voor alle uitslagen van de Tweede Wereldbeker,

Op de Willem Alexanderbaan vond de Westelijke Regatta plaats en onze wedstrijdjeugd was volop aanwezig. Overal waar voor finaleplaatsen te strijden viel, bemachtigde de Amstel plekken in de A finale. Voor Hannah en Noor betekende het een blik, dat de kers op de taart was voor de eerste editie van het Junioren Instoomklassement (JIK). De Amstel heeft hiermee het M16 2x veld in het JIK officieel gewonnen! Gefeliciteerd Noor en Hannah, maar ook gefeliciteerd Stanne, die een aanzienlijk deel van de wedstrijden met Hannah heeft geroeid. Ook wisten Iza en Ruth (RIC) zich tijdens deze wedstrijd te verzekeren van een eerste plaats in het JIK van het M18 2x veld. Daarnaast wist Lotte met de stuurtouwen in handen een combi lichte herenacht als eerste over de finish te krijgen, beloond met een blik. Gefeliciteerd! (bekijk hier alle uitslagen van de Westelijke Regatta en hier de uitslagen van het JIK)

Tot slot roeiden de Amstel clubdames op de Orca Slotwedstrijden de Bosbaan over. Zowel in de dubbeltwee als -vier werden sterke voorwedstrijden geroeid. In de finale was het veld toch net te sterk voor blik, maar desondanks is het een goed weekend gebleken en geproost op de volgende mogelijkheid om weer in actie te komen. Kijk hier voor de uitslagen van de Orca Slotwedstrijden.

hannah-en-noor-jik

Hannah en Noor in de prijzen bij de eerste editie van het Junioren Instroomklassement

phaedra-wc2-foto-van-worldrowing

Phaedra en Martine Velduis (Nereus) zijn tevreden met hun eerste deelname in het internationale seniorenveld


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam