Een traditie is weer nieuw leven ingeblazen

Een traditie is weer nieuw leven ingeblazen

Geplaatst op 24-09-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nienke Engberts

Het was een prachtige zonnige zondag, heerlijk weer voor de Onderlinge. Het aantal inschrijvingen was niet zo groot, maar het enthousiasme was er zeker niet minder om! Na het indelen van de teams begonnen we met een ergometerestafette waar iedereen al enorm fanatiek van start ging, een minuut per persoon knallen is best lang als je voluit trapt… Toen gingen we over op de skiff en C2- wedstrijden. Er waren veel meer dames dan heren, maar gelukkig durfden onze sterke dames junioren wel de strijd in het herenskiffveld aan. Na de spannende races in de kom, had iedereen trek. Joris had een heerlijke lunch verzorgd. Na de pauze werden de teams van 4-5 personen gecombineerd om te achten. Door het prachtige weer waren er wel heel veel bootjes op het water, dat zorgde voor wat oponthoud. Aanvankelijk hoopten we de achten te kunnen laten racen vanaf de ‘pizzabrug’, maar er was geen beginnen aan. Dus werd de race verplaatst naar het oefenkanaal. Ondanks dat de teams qua samenstelling heel gevarieerd waren (juniorenwedstrijdroeiers, veteranen, beginners, alles was gecombineerd), werd er behoorlijk mooi gelijk geroeid en hard gevaren.

De Onderlinge

En toen kwam, wat later dat in het programma stond, de grote finale: het brughangen. Wat een spektakel en wat een techniek! Bij de eerste ploeg hing de brughanger tot zijn middel in het water, maar hij bleef hangen… De tweede ploeg dacht slim te zijn en legde een knoop in het touw, maar verloor veel tijd omdat de stuur de knoop niet meer uit het touw kreeg. Aangemoedigd door het grote aantal toegestroomde leden bleef iedere brughanger (in elk geval vanaf zijn of haar middel) droog. Dankzij behendig varen en keren en een excellente hangtechniek won de laatste ploeg, team paars. Het feit dat de heren skiff bokaal dit keer aan een sterke dame werd uitgereikt, zorgde voor veel hilariteit tijdens de prijsuitreiking. En een hoop leden die wel voor de doop en huldiging kwamen leken wel enigszins te balen dat ze zelf niet mee deden, want wat was het gezellig!  

We hebben genoten van de energie van de deelnemers en van de vrijwilligers, iedereen heeft heel leuk samengewerkt. We zien alweer uit naar de volgende Onderlinge!

De Onderlinge

De OnderlingeDe Onderlinge


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam