Doornat en toch veel lol

Doornat en toch veel lol

Geplaatst op 14-12-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Toercommissie

De dinsdag voorafgaand aan zaterdag 9 december zag de voorspelling er nog helemaal niet slecht uit: misschien wat veel wind, maar droog en mogelijk zelfs een zonnetje. Het pakte anders uit, reden voor 5 van de 24 ingeschreven teams uit heel Nederland zich op de ochtend zelf terug te trekken. Die morgen kon je nog denken dat de voorspelling ernaast zat. Maar de 85 deelnemers aan de Koning WinterTocht 2023 ondervonden vrij snel nadat de tocht gestart was wat het begrip hoosbui inhield. Toch bleef de stemming er goed in. Vrolijke gezichten bij de koffie, thee of chocola bij het pauzepunt bij Hanneke’s Boom.

kwt-2023-1Verreweg de meeste roeiploegen waren goed voorbereid met regenbestendige kleding. Sommige boten volgden nauwgezet de route in de beschrijving, waarbij gekozen kon worden tussen een traject zonder moeilijke bochten en een waarbij het sluisje tussen de Lijnbaansgracht en de Singelgracht onder de Weteringschans met een paar krachtige slagen slippend moest worden genomen. Maar een enkel team waagde zich aan die uitdaging. Andere teams namen het überhaupt niet zo nauw met de te volgen route en waren zelfs blij uiteindelijk weer bij het startpunt bij RIC, Willem III of onze club De Amstel uit te komen. Het wegbergen van de boten was nog een heel ding: de wherry’s moesten worden leeggehoosd, - waarbij het gemis aan hoosblikken zich deed gevoelen - het vergde voor de roeiers uit de C-boten wat techniek om die te keren zonder ladingen water over zich uitgestort te krijgen. Gelukkig bleek iedereen, van welke vereniging in den lande ook maar bereid om andere verkleumde ploegen daarbij even te helpen. De Koning WinterTocht werd afgesloten met een kop winterse soep met brood. Men was unaniem enthousiast over de organisatie van de tocht en het verloop ervan.

‘Doornat en toch veel lol’ was het commentaar van één van de deelnemers, met die mening keerden eigenlijk alle teams om rond vijven weer terug naar hun thuisbasis.

kwt-2023-2


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam