De Vechtrace, wat je nog niet wist van deze race!

De Vechtrace, wat je nog niet wist van deze race!

Geplaatst op 26-06-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: MD

De Spaarnerace, die kennen we, maar de Vechtrace was nieuw voor ons. 5 km over de bochtige Vecht op een mooie zomerdag, daar hadden we zin in!

We hadden het geluk dat we een gladde 4-boot van de Weesper roeivereniging mochten lenen, dus dat bespaarde ons het af- en opriggeren en vervoer. Ook wel eens lekker en makkelijk.

Om 9 uur meldden we ons bij de Weesper roeivereniging, een rietgedekt gebouw en Rijksmonument, met een verleden als openbaar zwembad. Het is een kleine vereniging met een ledenstop, maar prachtig gelegen direct aan de Vecht, net buiten het centrum van Weesp.

vechtrace-02De koffie stond al klaar en onze boot „de Liefde" lag op ons te wachten. Wat een begin van de dag en wat een vriendelijke mensen in Weesp! Het inleggen van de boten was zo gebeurd en alles verliep in een gemoedelijke en rustige sfeer. Het wedstrijdveld bestond uit 26 boten, ons team kwam uit in het nummer D4*. Het oproeien ging soepeltjes . De pleziervaart werd door de wedstrijdleiding stilgelegd en de start om 11.00 uur was zo gepiept. De race verliep zonder problemen, we werden helaas wel 2x ingehaald, maar geen hectische taferelen bij de brug of bochten en bij de eindstreep konden we de boot direct uit het water halen. Afspoelen en schoonmaken en weer terug op zijn plek. Eitje!

200 m. van de finish, bij de molen, sprongen we daarna zelf in het water om af te koelen en te ontspannen. Dat zijn de heerlijkste momenten.  De uitslag was snel bekend. We behoorden niet tot de winnaars, onze tijd was zelfs 1 minuut  langzamer dan we gehoopt en verwacht hadden, maar toch lekker geroeid, en nadat we in het monumentale 17e eeuwse Weesp nog even een gezamelijke toost uitbrachten, keerden we huiswaarts met een voldaan gevoel. De Vechtrace: een aanrader!

vechtrace-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

deo320px

 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam