De Scheeve sluit af

De Scheeve sluit af

Geplaatst op 11-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de Graaf

scheeve-sluit-af-1Op vrijdag 31 mei ’24 sloot de 92-jarige biljartgroep DE SCHEEVE POMERANS haar competitie seizoen af. De finale clubkampioen moest worden uitgesteld wegens ziekte maar alle overige prijzen (libre, bandstoten, 3banden) vonden hun winnaar. En die flessen? Voor de hoogste serie per categorie.

12 was dit jaar de hoogste en 2 het dieptepunt.

Peter nam na 38 jaar afscheid als commissielid en werd verwend met een kistje wijn en een lied. Dat lied had echter een bredere bestemming. Het werd door Leo en Simon a-capella gepresenteerd met als centraal thema Peter en het verlies van de vrijdagavond.

Daarna werd gesmuld van een ingevlogen Mediterraan buffet (op de foto nog onaangeroerd opgesteld) met Tiramisu als nagerecht. Absoluut niet verkeerd.

scheeve-sluit-af-4 scheeve-sluit-af-5 scheeve-sluit-af-6

Maar de Scheeve zit niet lekker in haar vel

Dus werd de avond afgesloten met een gedachtenwisseling over hoe nu verder. De punten zijn duidelijk: gestreefd wordt naar een loyale opkomst vanaf 18.00 uur tot 22.30 uur met een gemiddelde groep van 15 Scheeverikken. Om de dinsdag is een “verplichte libredag”, de tussenliggende weken zijn voor de bandspelen en andere “spelletjes” als het potspel om de kip. En een nieuw commissielid.
Maar tegelijk wordt geconstateerd dat terugkeer naar de vrijdag zeer gewenst is en een speerpunt blijft in het overleg met het bestuur.
Het slotapplaus mag gelezen worden als een positieve insteek naar seizoen 24/25. Nieuwe commissie: Behouden vaart!

scheeve-sluit-af-2


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam