De Amstel ontvangt € 10.000 subsidie van het Schipholfonds

De Amstel ontvangt € 10.000 subsidie van het Schipholfonds

Geplaatst op 14-03-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Algemene zaken

Zoals al vermeld in de laatste nieuwsbrief, heeft De Amstel een mooie subsidie ontvangen van het Schipholfonds.

Het Schipholfonds reikt jaarlijks in totaal circa € 300.000 uit aan subsidies voor sportverenigingen in de regio rond Schiphol. Per vereniging kan maximaal € 10.000 worden aangevraagd, en dat maximaal eens per 3 jaar. Voor De Amstel was de gang naar het Schipholfonds nieuw.

Frank van Unen heeft voor de vereniging een prachtig verhaal geschreven en alle benodigde papieren ingevuld. Daarin hebben we een maximale subsidie aangevraagd van € 10.000 als bijdrage in de aanschaf van een C3 en een C4 voor de recreatievloot.

Onlangs hebben we bericht gekregen dat de subsidie is toegekend en dat we op 8 maart naar Schiphol mochten om te horen hoe hoog het toegekende bedrag zou zijn. Hans Vendrig en Erik Kraak zijn naar Schiphol gegaan. In totaal waren er 18 verenigingen aanwezig om hun subsidiebedrag te vernemen en de cheque in ontvangst te nemen. Tijdens de uitreiking is begonnen met de vereniging die de laagste subsidie ontving, en werden de spanning en de bedragen langzaam opgevoerd.

Uiteindelijk werd De Amstel als laatste naar voren geroepen. We kregen uitgebreid de tijd om iets te vertellen over roeien, De Amstel en ons jubileum, en kregen daarna onze cheque voor een bedrag van € 10.000. Inderdaad het maximum. We zijn zeer verheugd met deze subsidie en danken het Schipholfonds. Dankzij hen kunnen we nu de boten bestellen, die hopelijk na de zomer zullen worden geleverd.

Dank aan Frank van Unen voor zijn onmisbare inzet!

roei-en-zeilvereniging-de-amstel

groepsfoto-1e-uitreiking-2024amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam