De Amstel Muziekbingo is een blijvertje

De Amstel Muziekbingo is een blijvertje

Geplaatst op 04-03-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Webredactie

muziekbingoUitgedost in caranvalstenue, met de bingokaarten voor de neus en een glas in de hand zaten zo'n twintig Amstelleden klaar voor de eerste online Amstel Muziekbingo. De organisatie is in handen van de Dames club 8 der Amstel en dan weten we inmiddels wel dat het een feestje wordt. Ook online.

Na het invullen van ieders favoriete muziek blijkt dat Amstelleden een grote voorkeur hebben voor Queen (met stip op 1), Britney Spears en the Kelvinators... En met die laatste ruige band in het rijtje is voor de kenners meteen duidelijk dat de avond een stevig 'Verheij'-stempel zal krijgen.

De eerste ronde is een opwarmer en heeft als thema filmmuziek. De nummers vliegen voorbij en we horen prachtige titelsongs van James Bond, Mission Impossble en the Good The Bad and the Ugly, afgewisseld door de Kleine Zeemeermin en Annies 'It's a hard knock life'. De bingokaart vult zich met kruisjes tot er iemand 'BINGO' roept. Het is Heleen die, na een grondige controle van de jury, als eerste een prijs mag uitkiezen. 

Na een pauzemuziekje van James Last wordt ronde twee gestart: de top 2000. De oudere deelnemers knikken tevreden met de muziek van Dire Straits, Pink Floyd en Simon and Garfunkel mee, waar de jongere deelnemers meer in beweging komen bij de muziek van Coldplay en Nirvana. Het valt niet altijd mee om het nummer te herkennen vanwege de soms lange intro's dus slingeren de Amsteldames er af en toe een hint uit. Bij Racoon's Oceaan: "Je zal er maar overheen moeten roeien" of bij One van Metallica: "Doe er nog effe één dames!". Het geheel tovert een lach op de gezichten van alle deelnemers. Een luide BINGO! brengt weer een serieuze blik op de gezichten van de jury, maar snel klinkt dat de kaart goed is ingevuld en mag Olga een prijs uitkiezen.

En dan is het tijd voor de prijs voor de best uitgedoste deelnemers. De jury vraagt iedereen de camera aan te zetten zodat ze nog eenmaal een goede blik kunnen werpen, maar ze waren het er al over eens. De met mondkapjes volgehangen Margot en Frank krijgen de prijs bijna letterlijk uit handen van hun dochter Rosa die in de jury zit. En terecht!

Echt los komt de bingo in ronde drie. Amstelleden gaan los op foute nummers en wat hadden we deze ronde graag in de sociëteit gedaan. Met headbangende hoofden, zwaaiende armen, dansende bovenlichamen en de Verheijs rollend over de bank wordt ieder nummer uitbundig gevierd. Zelfs de kat van René doet mee! We vliegen over Brabant naar Ibiza met een Ticket to the Tropics, proberen de moves van de Macarena en Schudden wat af met Def Rhymz. Een heerlijke uitbundige ronde die wordt gewonnen door René die er met een fles Limoncello én de wisselbeker vandoor gaat. Van harte!

Na het Jubileumfeest en de Pubquiz hebben de Dames Club 8 der Amstel laten zien dat ze ook online een feestje kunnen organiseren. Als dit een opwarmer was voor het Amstelfeest dat komen gaat waneer we weer mogen, dan is de kans groot dat het een feestje wordt met veel foute muziek. Want dan komen Amstelleden pas echt los.

Dank voor de organisatie Dames! We kijken uit naar jullie volgende feestje.

muziekbingo


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam