De Amstel in bloei

De Amstel in bloei

Geplaatst op 21-05-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Webredactie

amsteltuin-1De eerste mooie dagen hebben hun intrede gedaan in mei en er wordt alweer volop genoten van het fraaie terras. De potten met violen en andere planten staan er stralend bij. Dat doet ons als 'Groen Commissie' veel plezier.

Hierbij een introductie van ons team dat bestaat uit de volgende leden: Willemke, Geertrui, Leo, Anne Louise, Jip, René en Marjolein. In november zijn we voor het eerst bij elkaar gekomen en hebben we voor dit jaar een groenplan bedacht.

De eerste actie was een grondige schoonmaak, het ontruimen van de bestaande potten en de herindeling van de planten. We hebben toen heel wat nieuwe planten in de aarde gezet, zoals de winterviolen en de Helleborussen. Ook fleurden vanaf toen twee mooie nieuwe blauwe potten de entree op met kleine struiken en sierbessen. Niet veel later werd een kweektuin voor de tulpen en narcissen aangelegd in de skiffloods. Die bloeien vooral rond de vlotten op plekken waar de ganzen er niet bij kunnen.

Ondertussen hebben we regelmatig app-contact over de manier waarop we de oleanderstruik de vrieskou laten overleven: inpakken in bubbelplastic. Leo heeft mestkorrels over voor de bijzondere roos, René doneert een klimplant van kantoor, Geertrui bestelt extra rozen, er wordt een haakje aan de voordeur geplaatst, uitgebloeide bloemen worden uit de bakken verwijderd en de appelboom bloeit als op een schilderij van Van Gogh. Deze week is het zomerterras compleet gemaakt. Kom vooral kijken en geniet van de koffie's en de etentjes na het roeien op het mooiste terras van Amsterdam! En mocht je uitgebloeide bloemen treffen, voel je geheel vrij om deze te allen tijde te verwijderen, dan bloeit het allemaal langer en mooier.

amsteltuin-2


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam