Werkzaamheden aan de daken

Werkzaamheden aan de daken

Geplaatst op 04-03-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Rene Visser

Dakwerkzaamheden schuine daken


werkaandeweg-app1Dinsdag 9 maart begint de firma Elro Dakbedeking met diverse werkzaamheden op twee schuine daken van ons gebouw. Wat gaat er gebeuren?

De twee dakdelen uit 1954 worden geïsoleerd met brandvertragend isolatiemateriaal en nieuwe dakbedekking. De isolatieplaten zijn hetzelfde product die gebruikt zijn op de twee schuine daken van de uitbreiding in 2011.

Aanpassing van de oude daken is nodig om twee redenen:
1. De nieuwe dakbedekking zorgt voor een betere isolatie. Dit is onderdeel van het doel om de komende tijd de hele buitenkant van het gebouw (beter) geïsoleerd te krijgen. Dit in het kader van „losgaan van het gas” en zuiniger omgaan met energie.
2.  Het nieuwe materiaal zorgt voor een brandscheiding tussen de zonnepanelen die later dit jaar geplaatst worden en de houten dakconstructie. Met deze ingreep voldoen we aan de eisen die gesteld wordt door onze verzekering.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werkzaamheden naar verwachting de week daarop opgeleverd worden. De firma Elro Dakbedeking is voor De Amstel geen onbekende partij. Begin vorig jaar hebben zij het platte dak rondom de koepel voorzien van isolatie, een nieuwe dakbedekking en daarbovenop een mossedumdak. De werkzaamheden zijn toen keurig uitgevoerd en wij hebben er alle vertrouwen in dat het dit keer ook goed gaat.

Zonnepanelen
De firma Zon & Co heeft opdracht gekregen om pv-zonnepanelen aan te brengen op de vier schuine daken. Een constructeur heeft gekeken of dit belastingtechnisch mogelijk is. Dit is onder een paar voorwaarden mogelijk en goed uitvoerbaar. Ook hebben wij goedkeuring van de gemeente en de monumentencommissie gekregen om dit uit te voeren. Zon & Co is bezig met het verder ontwikkelen van het plan en zij kopen de materialen in. Wij verwachten binnen een paar weken een planning te krijgen wanneer de werkzaamheden uit gevoerd gaan worden. Wanneer dat bekend is, zal dit op de Amstelsite gepubliceerd worden.

De werkzaamheden voor de dakisolatie en het aanbrengen van de zonnepanelen is een flinke investering voor de vereniging. Gelukkig heeft de GORS-commissie subsidiegelden kunnen krijgen waardoor de terugverdientijd voor de energiekosten van onze vereniging zeer gunstig zijn. Na ongeveer vijf jaar is onze investering terugverdiend en hebben we lage vaste energiekosten. Als je meer informatie wil lezen over de investeringen en gebouwtechnische zaken, dan raden we je aan om het jaarverslag 2019-2020 te downloaden en de twee hoofdstukken die hierover gaan door te lezen.

Namens het bestuur,

René Visser
commissaris gebouw


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam