Communnicatiestorm steekt op na windstilte: Olga Duijn wordt CAZ

Communnicatiestorm steekt op na windstilte: Olga Duijn wordt CAZ

Geplaatst op 22-11-2023  -  Categorie: Interviews  -  Auteur: Peter de Graaf

olga-1Deze inverse van het bekende spreekwoord “stilte na de storm” betekent dat een jaar na het aftreden van Wessel Agterhof er eindelijk een vacature vervuld wordt op Algemene Zaken & Communicatie (CAZ/COMM). En niet zomaar ééntje. Olga Duijn is gevraagd en heeft JA gezegd. Waarom? Omdat communicatie een kritische succesfactor is bij een jubileum. Tja, wie is die Olga dan wel?

Hoe kwam jij op De Amstel terecht?

De vader van mijn eerste vriendje was Jaap Razenberg. Hij vervulde een spilfunctie in de contacten met de ABN-sponsoring. Sturen in de KW1 (Koning Willem I acht) van zowel de bankjongens als de Amstelheren was toen snel een feit. En met die snelheden door het water snijden is een ervaring die je niet wilt missen.
Ik was verloren of beter gezegd gewonnen. Ook zelf veel geroeid, o.a. regioroeien, achten en als laatste in een damesdubbelvier met als hoogtepunt de AA-race winnen. Leuk toch. Ik denk dat ik daardoor best veel Amstelmensen ken. En dat is waar het in een vereniging om draait, toch?
En recenter stuur ik vaak de veteranenacht en veel coastalploegen. Man, je weet niet hoe het is om bij Katwijk op zee te varen naar een keerboei en weer terug door de branding.

Lang Amstel c.v.

Zeker weten. Nooit stilgezeten. Ik heb in de clubbladredactie gezeten in meerdere samenstellingen. Boven op het Amstelnieuws. En dat wil ik weer meemaken maar nu in de “online” vorm. En heel veel gedaan bij de organisatie en uitvoering van wedstrijden. De Amstel-Ergohead en de Coastalwedstrijd “IJmeer Challenge”. Heel gek. ‘T is net of je dan ook “in de wedstrijd zit”. Als dan alles vlot verloopt en het evenement is geslaagd dan voel je haast de winst van een medaille. Hé, weet je wat er ook bij moet. Ik heb veel samengewerkt bij en met pachters als Evert en Linda, Matthijs en Birgit, Jan en Henny en Joris. En als je ergens de club leert kennen is het wel aan beide zijden van de bar.

Een jaar vacature op CAZ/COMM

Ja, dat klinkt heftig en is het misschien ook wel, maar ik ben blij dat ik die plek kan invullen. Ik ben ZZP’er op het snijvlak van communicatie, grafische toepassingen en internet. Ik ga dat gefaseerd overnemen van Wessel die heel loyaal na zijn aftreden goed op de winkel is blijven passen. Wat ik graag terug wil is de regelmaat in de nieuwsbrief zoals vroeger het clubblad verscheen. Niet alleen qua datum (b.v. iedere 11de van de maand) maar ook standaard bijdragen van bestuursleden, commissies en evenementen. En het voordeel is dat online actueler is, dat lukt niet met een gedrukt krantje.

olga-2Van sturen naar besturen

Prima toch? En soms stuur ik ook nog. Ik heb één vergadering nu bijgewoond. Ik begin gewoon met luisteren en waarnemen en zal vast steeds verder ingewerkt raken. Nou werk ik al een tijdje met Joëlle en Erik samen aan de informatievoorziening. Waar ik zelf graag aandacht aan geef is bondig en ordelijk informeren. Natuurlijk past een sfeerverhaaltje over een evenement. Maar als het zakelijk is dan ga ik voor strak en niet te wollig.
En dat recreatieroeien is geen geheim voor me. Ik vertelde al over mijn regio-ervaring. Gelukkig is toerroeien en midweek in bekwame handen. Ik verwacht daar meer zaken als coördineren van een jaaragenda en elkaar (incl. de jeugd) niet in de weg zitten.

Even heel wat anders. Zeilen?

Ja, dat klopt. Ik doe deze functie voor één termijn. Dat is leuk want daarna wil ik op wereldreis met onze nieuwe zeilboot AJU2. Ik ben tenslotte echt een waterrat. Afgelopen zomer kochten we haar en waagden een avontuurlijke tocht van Lanzarote naar Nederland. Met windkracht 8. Tijdens onze reis trotseerden we een vijf uur durende storm. En vanuit thuishaven Nederland zetten we in 2026 koers voor een wereldreis.

Heel veel succes op het communicatiepluche tussen een “oude Amstelvier” en een stel “Jong-Amstel” makkers.

Peter de Graaf.


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam