Column Dirk: VERVELING

Column Dirk: VERVELING

Geplaatst op 02-02-2021  -  Categorie: Algemeen

Het is alweer enige tijd geleden dat ik op deze plaats verkondigde dat ik geen columns meer zou schrijven voor de site van de Amstel. De reden die ik noemde was mijn visuele handicap, die langzaam erger wordt, en waardoor ik meende de activiteiten van de Amstel niet meer voldoende goed te kunnen volgen om er over te schrijven.

Ik denk dat ik niet teveel zeg als ik constateer dat sindsdien de omstandigheden aanzienlijk zijn veranderd. Ik denk dat op dit moment helemaal niemand meer voldoende de activiteiten van de Amstel kan zien om er over te schrijven. Die activiteiten zijn namelijk gereduceerd tot bijna nul. Alleen single boten kunnen nog uitvaren, de rest ligt stof te vangen. De verveling die daarvan het gevolg is zal niet alleen mij parten spelen. Om die reden dacht ik: kom ik ga weer eens wat schrijven. Onder pandemische omstandigheden hoeft het even niet over de roeiclub te gaan want daar is niets te beleven, laat het vooral een middel zijn om de verveling te verdrijven. Daar gaan we dan.

Laat ik beginnen met een nieuwtje dat mijzelf wel verheugde. Bootsman Olaf werkte na zijn vertrek bij de Amstel anderhalf jaar als technisch medewerker bij de zogenaamde BUCH – gemeenten (Beverwijk, Uitgeest, Castricum en Heiloo). Na die periode was zijn contract verstreken en moest hij zoeken naar een nieuwe baan inmiddels heeft hij veel belovende contacten bij de provincie, waar we binnenkort meer over horen. Dus mogelijk in een volgende column meer daarover.

Een ander saillant nieuwtje is natuurlijk dat bij de tweede golf van de corona pandemie de telefonische vertroosting der eenzame vanuit de Amstel is uitgebleven. Mocht ik bij de eerste golf nog thuis gebeld worden door een vriendelijke dame uit kringen rond het bestuur, die zelfs beloofde een kopje koffie te komen drinken, nog van het kopje koffie nog van een tweede vertroosting in deze ellendige tijden was enige sprake. Zat het initiatief dan toch niet zo diep en was het meer een navolging van wat anderen ook deden? Wij moeten het helaas vermoeden. Maar onoverkomelijk is dat natuurlijk niet. Alleen koffie  drinken kan ik al heel lang heel goed.

Nu we het toch over eerste en tweede golf hebben, komt het u ook niet voor dat er eigenlijk maar sprake is van één   hele grote golf, die in de zomer na draconische maatregelen even een tijdje is onderbroken? Ik denk dat het virus zich stiekem rot lacht over al onze maatregelen. Gaan de winkels in de restaurants dicht? Nou, dan leunt het virus even met de armen over elkaar een tijdje achter over, wacht tot de teugel weer wat losser wordt en gaat vervolgens weer zijn goddelijke gang. Hier zijn we nog niet vanaf, dat lijkt duidelijk.

Bent u al gevaccineerd?

Dirk Altena


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam