Column Dirk: SITE

Column Dirk: SITE

Geplaatst op 14-06-2019  -  Categorie: Columns  -  Auteur: Dirk Altena

SITE

"We hebben een nieuwe site" stond er in de Nieuwsbrief van 12 juni. Of woorden van gelijke eenvoudige strekking. En onderaan het stukkie van Wessel stond "….en vrijwilligers van de webredactie en LAC: dank voor jullie goede werk!"

Veel verder kon hij natuurlijk ook niet gaan want hij was zelf een van hen. Daarom stof ik toch de pen nog maar eens af en bezondig me nog weer aan een column. Ik zou willen roepen:

WE HEBBEN EEN NIEUWE SITE!

En dan vind ik dat ik nog geen recht heb gedaan aan de e-n-o-r-m-e hoeveelheid werk die er in de afgelopen jaren is verzet door een stel onversaagde doordouwers die in de weer zijn geweest -bij de hitte des daags  en de koude des nachts  - om die gigantische sloppenwijk die in de wandeling zo eufemistisch: 'de administratie' werd genoemd, met al zijn stegen en gangen, zijn valkuilen en boobytraps, zijn lapwerk en geknutsel, tegen de vlakte te krijgen. En ondertussen waar te maken dat "Tijdens de Verwoesting de Verkoop Gewoon Door Ging". Ga d'r maar aan staan. Eén van die taaie doorbijters is een goede vriend van mij waardoor ik van tamelijk dichtbij de Slag der Giganten mocht aanschouwen die nodig was om op 12 juni met het understatement van de eeuw te kunnen zeggen: "We hebben een nieuwe site". Als bij deze klus het breek-en bouwwerk net zo goed zichtbaar en hoorbaar was geweest als bij de verbouwing van 2012 zou iedereen net zo flabbergasted hebben staan kijken. En let wel: die site is alleen maar het topje van de ijsberg dames en heren. Onder water bevindt zich thans een strak gelijnd administratief systeem met talloze tentakels naar zo ongeveer alle activiteiten van de club waar iets van administratie en geld aan te pas komt. Alles ingebed in het moedersysteem dat e-captain heet, en dat naar men zegt nog voor lange tijd nieuwe mogelijkheden zal bieden.

Ik ga afronden. Ik hoop dat ik een klein steentje heb mogen bijdragen aan de grenzeloze bewondering die de club verschuldigd is aan deze dapperen. Ik zeg graag met Winston Churchill:

"Never was so much owed by so many to so few"

Dirk


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam