Charles Thie overleden

Charles Thie overleden

Geplaatst op 22-10-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de Graaf

CharlesZondag 20 oktober is Charles Thie overleden. Hij werd 76 jaar. Hij werd begin jaren zestig lid van De Amstel en was door zijn fysieke beperking slecht inpasbaar in een wedstrijdploeg. Maar dat verhinderde hem niet te skiffen. En de "derde helft" was absoluut aan hem besteed met de toen varende ploegen. Naast het roeien kon hij enthousiast schaken, bridgen, biljarten en klaverjassen. En als je over basketbal begon, zijn zoon speelde op hoog niveau, dan kon je niet direct naar huis.
Charles heeft rond 1970 één jaar in het bestuur gezeten als jeugdcommissaris met als baanbrekend initiatief dat er jaarlijks een ledenlijst verscheen.

En natuurlijk biljarten bij de Scheeve Pomerans. Charles had een eigen mening en visie op het biljartspel, niet ten onrechte gelet op zijn spelniveau en het biljarten in de regio en landelijk namens zijn vereniging in Haarlem. Maar hij kon soms stevig belerend uit de hoek komen en werd dan niet altijd direct begrepen. Daarnaast hield hij van een grapje waaronder het tegen het einde van het jaar de meute doen opschrikken door een rotje onder het biljart af te steken. Zijn werk concentreerde zich, na een paar aanloopfuncties bij verschillende bedrijven, in de tabakshandel.
Niet alleen de veilingen in de Nes, maar ook bezoeken aan plantages in Indonesie en veel handel met Duitsland. Een ritje Bremen zat er maandelijks bij.

Hij moet het hebben zien aankomen toen hij in juni opzegde bij De Amstel en De Scheeve met de verklaring: "Ach, ik word ook een jaartje ouder." In de zomer is hij nog verhuisd naar een woning-deelappartement bij zijn dochter. Maar alle dozen uitpakken, dat is hem niet gegund geworden. Het ging rap achteruit met als belangrijkste oorzaak de falende luchtwegen en longen.

Uiteraard bieden wij zijn familie onze oprechte spijt en medeleven aan bij dit verlies. De Scheeve en De Amstel verliezen een lange, slanke, extraverte, sport-betrokken man. Voor hem geen krijt-op-tijd meer.

De Scheeve staat kort stil bij zijn overlijden op de eerstvolgende officiele speelavond vrijdag 2 november.

Charles


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam