Botendoop met oranje tintje

Botendoop met oranje tintje

Geplaatst op 10-01-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Commissaris Vloot

De aftrap van ons 150-jarig jubileumjaar verdiende zonder twijfel een bijzondere botendoop. Na de uitreiking van de Gouden Riem en eretekenen was het de beurt aan de botendoop. 

De nieuwe skiff van het merk Filippi, met op de achtergrond onze prachtig gepoetste schee houten wherry, werd gedoopt door niemand minder dan ons erelid en Olympisch kampioen Jan Wienese.
Onze voorroeister Marjolein Dohme was net geëerd met een prachtig ereteken als lid van verdiensten. Zij heeft met initiatieven zoals Heineken/Head diner tot het Novembervieren diner en haar bijdrage aan coach clinics voor Masters een frisse wind in het wedstrijdroeien op de Amstel gebracht. Haar roeiervaring heeft ze opgedaan als voormalig Kiwa-roeister in het project van Nico Rieks.

"Boot, ik doop u; het water beloopt u, het water begiet u, Serval II hiet u." Dit waren de traditionele woorden die Jan uitsprak bij het dopen van deze prachtige nieuwe skiff.

Waarom heet deze skiff Serval II?
Deze naam is gekozen ter ere van ons helaas overleden lid Guy Brutel. Vlak voor zijn overlijden schonk hij zijn 20 jaar oude Empacher aan de Amstel. Aangezien deze boot een aanzienlijke investering vereiste om geschikt te worden gemaakt voor de Amstel, hebben we besloten deze te verkopen. De opbrengst van de verkoop is geïnvesteerd in deze prachtige nieuwe skiff. Guy's wens was om de skiff Serval te noemen, maar die naam hadden we al in gebruik. Daarom hebben we besloten de skiff Serval II te noemen, zodat we toch zijn wens konden vervullen.

Waarom is het dek van deze boot oranje?
Dit komt omdat Koen Metsemakers van TeamNL hierin heeft geroeid en na vier jaar de boot aan ons werd verkocht. Na een grondige opknapbeurt is deze skiff nu zo goed als nieuw!

Het weer was prachtig, koud maar zonnig, en velen hebben gezien hoe Marjolein soepel roeiend de boot aan het publiek toonde.

Nogmaals hartelijk dank voor de grote belangstelling, doper en voorroeister!
Op naar de volgende doopmomenten in ons geweldig jubileumjaar.

Sportieve groet,

Bart Breuk
commissaris vloot

botendoop-serval-ii-2024-01-07-lk-1
botendoop-serval-ii-2024-01-07-bb-1
botendoop-serval-ii-2024-01-07-lk-3
botendoop-serval-ii-2024-01-07-lk-2
botendoop-serval-ii-2024-01-07-lk-4
Fotografie: Leanne Kunz en Bart Breuk


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam