Bloemetjes (boven) op De Amstel

Bloemetjes (boven) op De Amstel

Geplaatst op 28-06-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: RvE

Het meeste groen van De Amstel is tegenwoordig niet meer op het terras te vinden maar boven op De Amstel. Op een plek waar je het niet zou verwachten, maar waar het wel een goed doel dient.

 2-verkleindDe afgelopen maanden, toen De Amstel dicht was door de scherpe coronamaatregelen, is door diverse vrijwilligers hard gewerkt op de vereniging. Daarnaast is een aantal bedrijven aan de slag gegaan om groot onderhoud uit te voeren. Een van die onderdelen betreft het dak rondom de koepel. Dat dakdeel is opgeknapt en geisoleerd. Daarnaast is er - vanuit duurzaamheidsoogpunt - een mos-sedumdakbedekking op gelegd. Dit is een natuurlijke dakbedekking met diverse mossen en sedumsoorten. Voordeel van deze bedekking is dat het de onderliggende dakbedekking beschermt tegen uv-straling waardoor deze langer meegaat.

Ook zorgt het voor waterbuffering zodat regenwater niet snel de riolen ingaat en riolen niet overstromen; een probleem dat met name in steden speelt bij flinke regenbuien. Ten slotte vangt de beplanting fijnstof en ander vuile stof op, wat weer goed is voor de luchtkwaliteit.

Nadat de nieuwe natuurlijke bedekking aangebracht was, zijn een paar vrijwilligers de afgelopen maanden tijdens de droogte elke avond het dak opgeklommen om het mos-sedum water te geven zodat het niet zou verdorren en doodgaan. Die grenzeloze inzet werpt nu zijn vruchten af: op het dak is het een groene weelde van plantjes.

1-verkleind

 

 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam