Biljartseizoen De Scheeve weer van start

Biljartseizoen De Scheeve weer van start

Geplaatst op 12-10-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de graaf

biljart-2-600x450Aangesterkt door een portie mosselen wist Gerrit Kolthof de eerste partij clubkampioenschap tegen Wouter Distelbrink op zijn naam te zetten. En daarmee is op vrijdag 4 oktober het biljartseizoen formeel en sportief geopend.

Openingsavond

Op 4 oktober waren we nagenoeg compleet. Naast de genoemde traditionele mosselmaaltijd en de openingspartij speelden we een aantal "retro" spelletjes om meegebrachte prijsjes te verdelen. De Scheeve heeft een bijzondere sjoelbak met een 180 gradenbocht, op het biljart staat dan de vlotbrug, een soort knikkerpot met verschillende waarden in de gaten en het rad van avontuur, een relikwie uit het oude clubgebouw van 1885.

De Scheeve?

Dat is de biljartgroep binnen onze vereniging. Bestaat bijna negentig jaar (oktober 2021 is het zover) dus absoluut geen ééndagsvlieg of bevlieging. Wat spelen we? Een librecompetitie, een clubkampioenschap, een competitie bandstoten, driebanden en 10-over-rood. En daarnaast klaverjassen, schaken en met een borreltje de tranen onderdrukken bij stoere verhalen uit een roeiverleden. Sommigen denken dat de Scheeve het voorportaal is van het verzorgingshuis of hospice. OK, de jeugd heeft er niet de overhand, maar kom zelf kijken naar de wellevendheid op onze vrijdag- en dinsdagavonden. Het rooster hangt op het prikbord en staat op de site. En bedenk wel, het is altijd mooi biljartweer !!!


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam