Architectenbureau „De Amstel”

Architectenbureau „De Amstel”

Geplaatst op 21-02-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: RvE

Per 1 maart vindt een architectenbureau tijdelijk onderdak bij De Amstel. Dat is de uitkomst van een bijzondere samenwerking.

Ons erelid Marco Romano heeft sinds kort zijn eigen bureau: „Aiscube Studio”. Wat opdrachten betreft, gaat het niet slecht met zijn bedrijf en het aantal personeelsleden groeit gestaag. De huidige huisvesting van het bedrijf is op termijn geen optie meer, daar moeten ze helaas uit. Er is nieuwe huisvesting gevonden, maar daar kunnen ze nu nog niet intrekken in verband met nog aan te leggen nutsvoorzieningen.

Toen het bestuur via-via van zijn zoektocht naar een tijdelijke huisvesting hoorde, werd ons clubgebouw, waarvan Marco de architect van het grote (ver)nieuwproject uit 2010 en 2011 is, hem voorgesteld als mogelijke oplossing voor zijn probleem. De bestuurskamer is immers, net als de sociëteit, altijd voor verschillende doeleinden te huur (geweest).

De bestuurskamer wordt daarom ingericht als tijdelijke flexibele kantoorruimte. Op werkdagen wordt deze ruimte overdag gebruikt door Aiscube Studio. De avonden en weekeinden is deze ruimte voor gebruik door De Amstel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld instructiecursussen en bestuursvergaderingen.

Planning is dat de bestuurskamer gedurende maand maart wordt verhuurd, met de optie van verlenging van een paar weken indien nodig. Overigens, de naastgelegen administratieruimte waar het LAC overdag regelmatig gebruik van maakt, kan gewoon door die leden worden gebruikt.

Verhuur gaat, zoals altijd, via onze nieuwe pachter/verhuurder Mehdi. Dat we de ruimte nu voor een maand in plaats van een dag (deel) kunnen verhuren, is voor het eerst in onze geschiedenis. Als de ervaringen positief zijn, kan in de toekomst deze ruimte vaker voor korte of lange tijd verhuurd worden aan andere bedrijven of leden.

Het bestuur

deo320px


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam