Amstelvrouwen succesvol op de Heineken Roeivierkamp

Amstelvrouwen succesvol op de Heineken Roeivierkamp

Geplaatst op 18-03-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Commissaris Algemene Zaken

Winst voor M18 4*, DMA 4* en DMD 8+ 

Afgelopen weekend stond een van de leukste, of misschien wel de leukste roeiwedstrijd van het jaar op het programma: de Heineken Roeivierkamp. Een unieke wedstrijd, waarbij de roeiers niet één, maar liefst vier verschillende afstanden moeten roeien, en de ploeg met het laagste aantal punten aan het einde wint.

Voor De Amstel gingen er 12 ploegen van start, zowel bij de junioren als bij de masters. De ene ploeg moest het hebben van de lange afstanden, de andere ploeg juist van de sprint. Ook betaalden de vele trainingskilometers op De Amstel zich uit; onze stuurmannen en -vrouwen wisten de krapste lijnen te pakken, wat een groot voordeel was ten opzichte van ploegen van buitenaf of zelfs uit het buitenland.

Bij de mannen wist de ploeg van Bart Breuk (HMG 8+) een snelle tijd neer te zetten op de 250m sprint, maar helaas was dat niet voldoende om er met de winst vandoor te gaan. Bij de vrouwen werd er op alle afstanden goed gepresteerd. De M18 4* met Noor Denekamp, Hannah Jonk, Ernestine Pulles, Stanne van Camp en stuur Simon Lambriks rechtvaardigde hun favorietenrol door op alle vier afstanden eerste te worden en daarmee de winst te behalen. Ook de DMA 4* met Marjolein Dohmen, Claartje Ottens, Joëlle Zaal, Rosa Verheij, stuur Martijn Koopman en coach Liesbeth Hollander was op alle afstanden de snelste en dus de terechte winnaar van het veld. Tot slot wist ook de DMD 8+ ploeg met onder andere Anita Meiland  en Marijke Zeekant, te overtuigen, en zo mochten ook zij zondagmiddag een blik in ontvangst nemen.

Zondag, na de laatste wedstrijd, zaten er nog veel ploegen in de sociëteit na te kletsen. Velen deden dat met hun eerste jubileumbiertje in de hand. In dit jubileumjaar was dat dé manier om een succesvol wedstrijdweekend af te sluiten!

Leanne Kunz
commissaris wedstrijdroeien

Uitslagen 

 • M16 4* (Anna Hind): 3e
 • M18 4* (Stanne van Kamp): 1e
 • M18 4* (Susa Stoeltie): 9e
 • DE 4* (Liza Kooi): 9e
 • DMA 4* (Marjolein Dohmen): 1e
 • DMC 4* (Nienke Engberts): 9e
 • DME 4* (Anneloes Russell): 6e
 • DMF 4* (Annemie Michels): 5e
 • DMD 8+ (Amstel/Willem III): 1e
 • HMG 8+ (Roland Zeegers): 3e
 • HMG 8+ (Bart Breuk): 2e


DMA 4* (Marjolein Dohmen): 1e
hr4kamp-2024-winnaar-dma-4-marjolein-dohmenafbeelding4afbeelding3
M18 4* (Stanne van Kamp): 1e
hr4kamp-2024-winnaar-m18-4-stanne-van-kamp
afbeelding5
afbeelding6
@ Stadsarchief Amsterdam Heineken Roeivierkamp 1985 De Amstel
hr4kamp-1985016-01-25-archief

 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam