Amstellid test positief op corona

Amstellid test positief op corona

Geplaatst op 10-09-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

Een van onze leden is positief getest op het coronavirus en is onlangs een aantal keren op de vereniging geweest. De GGD Amsterdam heeft contactonderzoek van het betreffende Amstellid uitgevoerd en daarbij daarbij de volgende richtlijnen gehanteerd:

  • Huisgenoten: mensen die in hetzelfde huis leven.
  • Nauwe contacten: personen buiten het huishouden die langer dan 15 minuten en op minder dan 1,5 m contact hebben gehad met de besmette persoon. In deze categorie vallen ook mensen die korter contact hadden, maar wel een hoog risico lopen; omdat ze hebben gezoend met de besmette persoon bijvoorbeeld, of omdat er in hun gezicht is gehoest.
  • Overige contacten: mensen die langer dan 15 minuten contact hebben gehad op minimaal 1,5 m afstand. Bijvoorbeeld op het werk, in de klas of tijdens het sporten.

Op basis van deze richtlijnen heeft de GGD contact opgenomen met contacten die mogelijk besmet zijn geraakt. Dat gebeurt als volgt:

  • De GGD belt de huisgenoten om hen te informeren en uit te leggen wat ze moeten doen. Huisgenoten gaan 10 dagen in thuisquarantaine. Ze mogen niet naar het werk of naar school, en ook geen bezoek ontvangen.
  • Ook de nauwe contacten worden gebeld door de GGD. Zij krijgen het dringende advies om 10 dagen thuis te blijven.
  • De overige contacten ontvangen een brief met informatie en leefregels. Zij krijgen het advies om zich aan de al bestaande regels te houden en alert te zijn op hun gezondheid.

Voor alle contacten geldt: krijgt u klachten die passen bij het coronavirus? Neem dan direct contact op met 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een coronatest.
Bron: https://www.ggd.amsterdam.nl/coronavirus/bron-contactonderzoek 

Het team van de betreffende Amstellid behoort tot de ‘overige contacten’ en heeft inmiddels een brief van de GGD ontvangen.

Wat moet ik doen om zeker te weten dat ik niet besmet ben?

Als je niet bent gebeld of je hebt geen brief van GGD Amsterdam ontvangen, dan behoor je niet tot de risicocontacten. Je hoeft dan dus geen actie te ondernemen. We kunnen ons echter goed voorstellen dat je je zorgen maakt. Hou daarom je gezondheid scherp in de gaten en neem contact op met je huisarts wanneer je symptomen krijgt of laat je testen bij GGD Amsterdam.
In verband met de privacy kunnen en willen wij niet vertellen om wie het gaat.

Voor vragen kun je contact opnemen met commissaris Algemene Zaken Wessel Agterhof op nekazenemegla.[antispam].@amstelroei.nl of 06-11620382.


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam