Amstelheren winnen regiotrofee

Amstelheren winnen regiotrofee

Geplaatst op 11-10-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Florrie de Pater

De weergoden waren de regiowedstrijdroeiers gunstig. De dag ervoor en erna plensde het van de regen, maar op zaterdag 5 oktober liet de regen het afweten en zette de zon de Bosbaan vaak in een prachtig najaarslicht. En in dat mooie licht trokken onze Amsteljongens de trofee voor de snelste C4 heren. Gefeliciteerd Rudolf, James, Matthew, Leander en Roosmarijn.

Dit keer organiseerde De Amstel de wedstrijden op de Bosbaan, nadat er al vier wedstrijden bij de andere clubs waren geweest. Vrijdag vijf boten afriggeren en op de botenwagen, zondag al die boten er weer af en weer opriggeren. Gelukkig hielpen veel mensen mee, waaronder een aantal kersverse leden, die meteen leerden hoe dat allemaal werkt.

We telden 16 ploegen, 76 roeiers in totaal. Hoe maak je daar een programma van dat om 14.00 uur begint en 17.00 uur afgelopen is? Met de inzet van drie C4 en twee C2-en lukte dat wonderwel. De strijd tussen de drie C4-en naast elkaar was vaak reuze spannend. Aan de kant stonden de fans toe te juichen en aan te moedigen. Ondertussen waren onze vrijwilligers druk in de weer met starten, klokken in de finishtoren, met het opjagen van ploegen om op tijd de bootwissel te kunnen doen en met het helpen bij de wissel. Tussendoor moest er soms een kleine reparatie worden gedaan, zoals een sliding worden vastgezet of een bankje terugzetten nadat iemand er afgevlogen was.

Regiokampioenen

Net over 17.00 uur begon de prijsuitreiking. Eerst de taarten voor de dagwinnaars. Lot had heerlijke taarten gekocht, waar vrijwel iedereen een stukje van naar binnen kon werken. Dan de overall prijzen voor de teams, die de meeste punten hadden gehaald in deze 2019 regioserie. Het applaus was niet van de lucht voor de winnaars. Trots namen ‘onze’ mannen hun trofee in ontvangst. Binnenkort hopen we hem bij te kunnen zetten onderin de prijzenkast in de gang.

Meer lezen en foto’s kijken? Ga naar regioroeien.nl en klik op de foto van de Amstelboys. Wil je een foto hebben, stuur een mail naar commissaris instructie Florrie de Pater.

Met dank aan: Lot, Michel, Frank, Arno, Anita, Wim, Hans en Nienke, en al die mensen die hebben geholpen bij het op en afriggeren en bij het op de botenwagen leggen van de boten en er weer afhalen.


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam