Amstelblik op Koninklijke Holland Beker

Amstelblik op Koninklijke Holland Beker

Geplaatst op 27-06-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marjolein Dohmen

Afgelopen weekend vond de Koninklijke Holland Beker 2022 plaats op de Bosbaan. Roeiers van over de hele wereld reisden af naar de Bosbaan om te strijden voor de eerste plaats.

Op zaterdag stuurde Lotte de eerstejaars lichte herenacht van Okeanos naar de overwinning, na een race waarin zij de gehele tijd dominant waren in het veld. Gefeliciteerd!

Lisa startte in het meisjes 18 skiffveld, een veld waar de tegenstand niet mis is, en wist zich op zaterdag overtuigend voor de kwartfinale en daarna de semifinale te plaatsen. Op zondag bleek de concurrentie in de semifinale toch net te sterk, maar Lisa wist in de B finale op een knappe vierde plaats te eindigen.

Phaedra startte op zondag direct de A finale in een Amstel/Thêta/Proteus-Eretes lichte dames dubbelvier. Met een vlotte start passeerden zij als eerste de 500m lijn. De tegenstand wist ze daarna net iets sneller af te zijn en Phaedra wist met haar damesvier een gedeelde (!) tweede plaats te behalen.

Noor & Ernestine, en Stanne & Hannah roeiden zondagmiddag de A finale van het meisjes achttien dubbeltwee veld. Ze bleken wederom dominant in het veld. Stanne en Hannah wonnen de race, op de voet gevolgd door Noor en Ernestine. Gefeliciteerd!

Benieuwd naar de tijden? Kijk voor de uitslagen hier
stuurblik-22Lotte en haar herenacht

hannah-en-noor-khb-22

Stanne en Hannah pakken een glimmend blik!


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam