Amstel op Koninklijke Holland Beker (uitslagen)

Geplaatst op 22-06-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: MD

Afgelopen weekeinde vond de Koninklijke Holland Beker plaats op de Bosbaan. Een hoog aangeschreven internationale wedstrijd. Hier vind je de uitslagen. Hoe heeft De Amstel gepresteerd?

Een zonovergoten weekend op de Bosbaan, vol nationaal en internationaal roeitalent. De Koninklijke Hollandbeker werd ook door onze wedstrijdroeiers verroeid.

Op zaterdag roeiden de junioren in een leeftijdscategorie boven hun eigen leeftijd (M18 in plaats van M16). Zij hebben heel knap de tweede plaats behaald. Phaedra roeide in een combinatieploeg in het eliteveld en behaalde een tweede plaats met 6,95 seconden achter de KNRB-ploeg.

Op zondag bereikten Noor, Hannah en Stanne samen met Willem III junior Bruun als eerste de finish in het M16 4x veld. Twee andere ploegen startten in het M18 4- veld, de slagen en boegen van een onlangs gevormde juniorenacht, en zij werden respectievelijk eerste en tweede. Ernestine trok aan het langste eind met Sarah (RIC), Sunny (Alkmaarsche) en Pien (Alkmaarsche) in de boot.

Gefeliciteerd dames en op naar de DYIR op 8 en 9 juli!