Aftrap instructieseizoen jeugd

Aftrap instructieseizoen jeugd

Geplaatst op 03-03-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jacques Klok

schermafbeelding-2021-03-21-om-21-34-39De Amstel werkt samen met de overige verenigingen in Amsterdam met een juniorenafdeling (RIC, W3 en Hoop) om gezamenlijk jongens en meiden te werven onder de titel IkWilRoeien.Amsterdam. Dit initiatief werd onder aanvoering van Junioren Commissielid Jacques Klok in maart 2021 opgezet. Puur voor dit doeleind is een gezamenlijke site in het leven geroepen: ikwilroeien.amsterdam. Hierop wordt een gezamenlijk aanbod van een ‘intromaand’ (= 8x roeien) gedaan voor €50. In het door corona stroef lopende verenigingsjaar zijn hiermee meer dan 80 junioren in Amsterdam aan de haak geslagen en zaten de instructiegroepen van enkele verenigingen op maximale capaciteit. Na een dergelijke intromaand wordt bijna tweederde van deze junioren lid van een van de roeiverenigingen.

Zaterdag 2 april is het gezamenlijke begin van het instructieseizoen in Amsterdam.
Hiervoor roepen we de hulp van jou als Amstellid in.

Heb je zelf kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes of buren in Amsterdam die volgens jou eens met roeien kennis zouden moeten maken? Stuur ze naar de website ikwilroeien.amsterdam en wie weet melden ze zich aan voor een vrijblijvende intromaand. Het blijkt dat de meeste junioren via een bekende, u dus, besluiten om het eens te proberen.

Iedereen die regelmatig met de tieners van deze tijd omgaat, weet dat het aangaan van ‘commitment’ niet kenmerkend is voor de huidige generatie. Veel ouders zijn dan ook terughoudend om hun kind iets nieuws te laten beginnen - zeker als daar een jaarlidmaatschap en een nieuwe set kleding bij hoort. Met het aanbod van 8x roeien en dán pas besluiten over lidmaatschap, blijken we een goed aanbod te hebben. Een enkele gratis proefles is namelijk vaak net niks; juist die eerste les is alles nog zeer onwennig en, laten we wel zijn, wellicht nog niet zo leuk. Roeien is een technische sport en de ervaring is dat je in ieder geval een handvol trainingen nodig hebt om deze enigszins te doorgronden en te kunnen beoordelen of het iets voor je is. Kortom: probeer een maand op www.ikwilroeien.amsterdam!


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam