Abcoude-Amsterdam gaat door

Abcoude-Amsterdam gaat door

Geplaatst op 13-09-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Webredactie

Voor zondag 10 oktober 2021 staat de roeiwedstrijd Abcoude-Amsterdam in de agenda. Vanwege de Coronaomstandigheden heeft het bestuur van het Comité voor Wherrywedstrijden gekeken onder welke voorwaarden en aanpassingen de wedstrijd toch gevaren kan worden.

Welnu, we hebben besloten om het succesnummer keerboeiwedstrijd van vorig jaar te herhalen. Dat houdt het volgende in:
De start is niet in Abcoude maar in Amsterdam, op de Amstel, ter hoogte van Willem III. Dan gaat het naar Ouderkerk aan de Amstel, waar een keerboei ligt die gerond zal moeten worden, en vervolgens terug naar Amsterdam waar de finish weer bij Willem III is. Dat is ook een afstand van bijna 12 kilometer.
Dezelfde nummers die oorspronkelijk waren uitgeschreven voor Abcoude-Amsterdam staan nu ook open voor deze wedstrijd. Omdat ook dit voorjaar de traditionele zeilwedstrijd op de Spiegelplas niet kon doorgaan, hebben we weer besloten dat bij het nummer scheehouten wherry ook gezeild mag worden tijdens de keerboeiwedstrijd! Daarnaast zullen we ook inschrijvingen voor de nieuwe klasse Light Boats toestaan.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Tussen 11:30 en 13:00 rugnummers ophalen bij Willem III (het secretariaat zal buiten zijn, op de landtong);
  • Stuurlieden hoeven niet gewogen te worden;
  • Vriendelijk verzoek om zoveel mogelijk één vertegenwoordiger per vereniging alle rugnummers voor die vereniging in een keer op te halen;
  • Alle ploegen roeien vanaf de eigen- of de gastvereniging op naar het startgebied;
  • Voor de start aanleggen bij Willem III wordt ontmoedigd;
  • Eerste start om 14:00, elke volgende ploeg start met 1 minuut ertussen, net als gewoonlijk bij Abcoude-Amsterdam;
  • Wellicht kan de traditionele prijsuitreiking niet doorgaan, maar de uitslagen zullen zo snel mogelijk gepubliceerd worden op de website.

Inschrijven kan, voor woensdag 6 oktober 18:00 uur, zie de website: https://www.wherrywedstrijden.nl/roeien/inschrijven/

De Inschrijfgelden bedragen:
- Boot met één roeier: € 12,50
- Boot met twee roeiers: € 17,50
- Boot met vier roeiers: € 22,50

Wij wijzen alle deelnemers erop dat de Coronamaatregelen van de Roeibond en de individuele verenigingen in acht genomen moeten worden. Dat geldt ook voor meefietsende coaches en supporters op de kant. Daarnaast geldt uiteraard ook gewoon ons eigen veiligheidsplan (zie onze website).

Wij kijken uit naar een veilige, succesvolle en sportieve roeiontmoeting!

Het bestuur van het Comité voor wherrywedstrijden


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam