Vervolg werkzaamheden Hobbemakade

Vervolg werkzaamheden Hobbemakade

Geplaatst op 07-05-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Webredactie

Van de omgevingsmanager vernieuwing Hobbemakade ontvingen we onderstaande brief met een update over de werkzaamheden in de omgeving van onze vereniging. In geel gearceerd de belangrijkste punten.

 

Beste bewoner/ondernemer,

Met deze brief informeren wij u over de laatste werkzaamheden aan het asfalt en de bestrating op de Hobbemakade tussen de Stadionweg en de Roelof Hartstraat die we gaan uitvoeren vanaf maandag 11 mei tot eind mei.

Planning op dit moment nog onzeker

Op dit moment werken we de details van de planning van de werkzaamheden uit. We kunnen daarom nog niet volledig zijn in onze informatie over de werkzaamheden en gevolgen. We verwachten hier binnenkort meer duidelijkheid over te hebben en plaatsen in de loop van de week van 4 mei aanvullende informatie hierover op onze website: www.amsterdam.nl/hobbemakade.

Gevolgen werkzaamheden

U moet in ieder geval rekening houden met een tijdelijke wegafsluiting van de Hobbemakade tussen de Roelof Hartstraat en de Stadionweg en omleidingen voor auto- en fietsverkeer. Voetgangers kunnen tijdens deze periode langs de werkzaamheden. Het openbaar vervoer op de Roelof Hartstraat blijft rijden.

Ook moet u rekening houden met geluidshinder in deze periode. We werken in principe alleen doordeweeks van 07.00 tot 16:00 uur en niet tijdens de feestdagen. 

Wat gaan we doen?

We maken de werkzaamheden af die eind november 2019 niet door konden gaan vanwege slecht weer. Het gaat onder andere om:

- plaatsen van putdeksels in de rijweg;

- aanbrengen van de bovenste laag asfalt op de rijweg van de Hobbemakade, de fietspaden en een deel van het kruispunt met de Roelof Hartstraat;

- aanbrengen van de witte belijning en markeringen op de weg.

Daarnaast herstellen we op een aantal plekken op en langs de rijweg nog bestrating, banden en asfalt. Gemeente Amsterdam Datum 4 mei 2020 Kenmerk 20200504phf4 Pagina 2 van 2

Mogelijke uitloop

Weersomstandigheden, zoals veel regen, of aanvullende corona maatregelen kunnen zorgen voor vertraging of uitstel van de werkzaamheden. Mocht dit gebeuren, dan informeren wij u hierover via: www.amsterdam.nl/hobbemakade.

Vervolg werkzaamheden Hobbemakade

Na het asfalteren is het werk tussen de Stadionweg en Roelof Hartstraat klaar. Na de zomer is er nog wel werk aan de ventweg langs het plantsoen. Daar gaan Waternet en Liander kabels en leidingen vervangen.

Momenteel werken we ook aan de nieuwe inrichting van de Hobbemakade tussen de Roelof Hartstraat en Ruysdaelstraat. Eind 2020 verwachten we alle werkzaamheden af te ronden.

Vragen, klachten?

Heeft u vragen of klachten, of wilt u meer informatie? Bel dan – tijdens kantooruren- voor vragen over de uitvoering met toezichthouder Koos Veltman via: 06 5107 3396. Voor overige vragen over het project kunt u bellen met omgevingsmanager Marije Mook via: 06 2262 6169 of een mail sturen naar: edakamebboh.[antispam].@amsterdam.nl

De actuele planning van de werkzaamheden en meer informatie over het project kunt u vinden op de website: www.amsterdam.nl/hobbemakade


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam

ARI

Amstel Roei Informatie
020 6718946