Nieuws over herinrichting Hobbemakade

Nieuws over herinrichting Hobbemakade

Geplaatst op 08-11-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Webredactie

Onderstaande brief van de Gemeente Amsterdam geeft nuttige informatie over de werkzaamheden rond ons clubgebouw.

 

HERINRICHTING HOBBEMAKADE

PROJECT INFORMATIE 22-25 NOVEMBER

Met deze brief informeren wij u over de werkzaamheden die plaatsvinden van donderdag 21 november tot en met maandag 25 november op de Hobbemakade tussen de Stadionweg en de Roelof Hartstraat. Hierbij werken we ook in de avond, nacht en in het weekend. Dit deel van de Hobbemakade wordt in deze periode afgesloten voor verkeer in beide richtingen.

Wat gaan we doen?

Van 21 tot en met 25 november werken we onder andere aan het:

  • aanbrengen van detectielussen voor de verkeerslichten en plaatsen van nieuwe verkeerslichten;
  • plaatsen van putdeksels in de rijweg;
  • aanbrengen van een middenberm op de rijweg;
  • aanbrengen van de bovenste (dek)laag asfalt op de rijweg;
  • asfalteren van het zuidelijke deel van de kruising met de Roelof Hartstraat;
  • asfalteren van de fietspaden;
  • aanbrengen van belijning en markeringen op de weg;
  • plaatsen van lantaarnpalen en verkeersborden.

Wat betekent dit voor u?

Verkeershinder

Auto

Vanaf donderdag 21 november 20.00 uur tot en met uiterlijk maandagmiddag 25 november 15.00 uur is de Hobbemakade tussen de Stadionweg en Roelof Hartstraat in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. De Van Hilligaertstraat is dan ook niet bereikbaar vanaf de Hobbemakade.

Autoverkeer vanuit de Roelof Hartstraat naar de Ceintuurbaan of Stadhouderskade wordt op de kruising met de Hobbemakade vanaf donderdagavond tijdelijk via de trambaan geleid. Autoverkeer stad in volgt de al bestaande omleidingen via de F. Bolstraat of J.M. Coenenstraat. Autoverkeer stad uit wordt omgeleid via gele omleidingsborden.

Voetgangers

Voetgangers kunnen langs het werk via de ventweg van de Hobbemakade en de nieuwe voetpaden.

Fietsers

Fietsers in noordelijke en zuidelijke richting volgen de bestaande omleiding via de Ruysdaelkade. Fietsers op de kruising met de Stadionweg leiden we tijdelijk om via de ventweg bij het tankstation. Fietsers uit de Roelof Hartstraat richting Ceintuurbaan worden ook omgeleid.

OV

De trams blijven gewoon rijden.

Geluidshinder

Van 21 tot 25 november zijn er aangepaste werktijden. Om het werk zo snel mogelijk af te ronden, werken we dan ook in de avond en de nachten. Werkzaamheden die de meeste geluidhinder geven, voeren we zoveel mogelijk overdag uit. Het gaat dan bijvoorbeeld om boor- en slijpwerkzaamheden.

Mogelijke uitloop

Weersomstandigheden, zoals veel regen, kunnen zorgen voor vertraging of uitstel van de werkzaamheden. Mocht dit zich voordoen, dan zullen we u hierover informeren.

Afronding en vervolg werkzaamheden Hobbemakade

Van 25 november tot eind 2019 vinden nog laatste werkzaamheden plaats aan de fietspaden, voetpaden en bermen van de Hobbemakade tussen de Stadionweg en Roelof Hartstraat.

Vervolgens starten we rond maandag 6 januari 2020 de werkzaamheden aan de Hobbemakade tussen de Roelof Hartstraat en Ruysdaelstraat.

Het ketenpark dat nu in het plantsoen langs de ventweg Hobbemakade staat, blijft daar staan tot eind 2020, als alle werkzaamheden op de Hobbemakade zijn afgerond. 

Vragen, klachten?

Heeft u vragen of klachten of wilt u meer informatie? Bel dan – tijdens kantooruren- voor vragen over de uitvoering met toezichthouder Koos Veltman via: 06 5107 3396. Voor overige vragen over het project kunt u bellen met omgevingsmanager Marije Mook via: 06 2262 6169 of een mail sturen naar: hobbemakade@amsterdam.nl

Ook kunt u wekelijks op donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur langskomen bij het spreekuur in de bouwkeet tegenover Hobbemakade 107-114. Komt deze tijd u niet uit, dan kunt u op afspraak op een ander moment langs komen.

Meer informatie?

De actuele planning van de werkzaamheden en meer informatie over het project kunt u vinden op de website: www.amsterdam.nl/hobbemakade

 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam

ARI

Amstel Roei Informatie
020 6718946