IJmeer Challenge 2023

IJmeer Challenge 2023

Geplaatst op 21-09-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Erik Kraak

24 september is het weer zover. Die dag organiseren De Amstel en Watersportvereniging IJburg de jaarlijkse IJmeer Challenge. De IJmeer Challenge is de afsluitende wedstrijd van het KNRB Coastal Klassement en wordt zoals de naam aangeeft gevaren op IJburg.

De heatindeling en het tijdschema zijn gepubliceerd op de informatiepagina van de IJmeer Challenge.

ijmeer-challenge-amstelploeg

Het parcours van de wedstrijd is dit jaar nog spectaculairder dan voorgaande jaren, met nog meer bochten en is heel goed vanaf de Bert Haanstrakade te volgen voor het publiek.

De ploegen stappen in de boten bij het strand bij het Amsterdam Coastal Rowing Centre. De start en finish van de wedstrijd vinden plaats voor de sluis bij het clubgebouw van WV IJburg aan de Krijn Tacinoskade.

Alle Amstelleden zijn welkom om te komen kijken en geïnteresseerde ploegen kunnen uiteraard ook meedoen aan de wedstrijd. Gezien het karakter van de wedstrijd is deze ook geschikt voor beginnende coastalploegen. Een zeer ervaren stuurman is wel vereist. Meer informatie is te vinden op de Amstel website https://www.amstelroei.nl/ijmeer-challenge. Het zou leuk zijn een groot aantal Amstel ploegen aan de start te hebben. Er zijn nog 3 weken tot de wedstrijd, dus stel snel je ploeg samen en schrijf je in!

ijmeer-challenge-startschip


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam