5S instructie

Wat is het?

Test 5S instructie is het hoogste niveau van skiffinstructie binnen De Amstel. Test 5S is niet noodzakelijk om in een skiff te kunnen roeien, dat kan na test 4S.

Het doel van de test 5S instructie is het perfectioneren van de techniek van het skiffen en het elimineren van technische foutjes. Dit resulteert in het beheersen van de haal die de skiff in een regelmatige en vloeiende beweging voortstuwt met een watervrije recovery. Dit moet je zowel vol kunnen houden over een zekere tijd en afstand als bij tempowisselingen en navigatie.

 
Voor wie is het?

Test 5S is gericht op roeiers met voldoende skiffervaring die hun techniek willen perfectioneren met een duidelijke doelstelling voor ogen, zoals bijvoorbeeld wedstrijdroeien in een technisch veeleisende boot (skiff, dubbeltwee, dubbelvier zonder).

Voor de test 5S instructie hanteren we de volgende criteria:

  • Je hebt minimaal een jaar geleden test 4S gehaald
  • Gedurende het afgelopen jaar heb je voldoende single-scull geroeid om met aantoonbare ervaring en vertrouwen te skiffen. Dit kan in het algemeen worden bewerkstelligd door regelmatig (een keer per week) te skiffen gedurende twee seizoenen (bijv. in voorjaar en zomer)
  • Twee maanden voor aanvang van de cursus heb je met regelmaat kilometers in een skiff gemaakt (rond de 15 km – De Naald)
  • Ten tijde van aanvraag kun je je roeivaardigheid op niveau 4S aantonen. In een notendop: omgang met boot/materiaal, bootbeheersing en balans, technische oefeningen (bijv. uitlengen), goed sturen en navigeren (stuurboordwal, koers houden), regelmatig omkijken tijdens het roeien en het overzicht behouden, aanleggen (langs vlot, in aanwezigheid van wind en andere boten), beheersing tempo en kracht (en onderling afwisselen), keren, strijken
 
Wat is handig/ leuk om te weten?

Indien je tot de conclusie bent gekomen dat niveau-5-roeien is wat je nodig hebt,
dan wordt je uitgenodigd voor een gesprek waarbij je ook wordt gevraagd voor
te roeien. Twee instructeurs (een namens 4S en een namens 5S) zullen samen
jouw technische vaardigheid bekijken en jouw doel(en) met je bespreken om met
jou tot een aanpak te komen die het best bij je past.

 
Bij wie kan ik meer informatie krijgen?

Voor meer informatie, neem gerust contact op met het skiffteam.

Informatie over de gevorderden instructie S5

Aanmelden voor de instructie kan via onderstaande knop.

Aanmelden gevorderden instructie S5

 
amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam