Vaardigheidseisen test 4S

Wat is het?

De test 4S instructie leert leden roeien in de skiff (1x). De boot is gebouwd om snel te kunnen varen waardoor deze niet eenvoudig te beheersen is. Om het skiffen onder de knie te krijgen moet je de scull-techniek al goed beheersen.

 
Voor wie is het?

Voor de instructie zijn tijd, toewijding, focus en discipline nodig. Om toegelaten te worden tot de introductie moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • Je bent geslaagd voor test 3S (C1)
  • Je hebt succesvol de vaardigheidsproef afgelegd in een C1 in het jaar voorafgaandaan de cursus
  • Je hebt minimaal zes maanden roei-ervaring in de C1
  • Twee maanden voorafgaand aan de instructie heb je regelmatig in een C1 geroeid (waardoor je niet “koud” voor het eerst in een skiff stapt)
  • Je bent fysiek in staat om aan alle activiteiten deel te nemen: het optillen en dragen van de boot, in- en uitstappen, een overzicht van 360 graden behouden tijdens het roeien en een 2 uur durende les vol te houden.
 
Wat is handig/ leuk om te weten?
  • De lessen zijn intensief om je maximaal betrokken te houden en ervoor te zorgen dat de instructie beklijft. Je zal huiswerk meekrijgen en er kan gebruik gemaakt worden van videobeelden om de voortgang te kunnen monitoren. De instructie vraagt dus het een en ander qua tijd en inspanning, zowel van de cursisten als van de instructeurs. Betrokkenheid is daarom noodzakelijk.
  • Gedurende de gehele instructieperiode word je gevraagd uitsluitend in een skiff te roeien en alleen skiff-instructie te volgen. Als je deel uitmaakt van een team waarin je niet gemist kunt worden of al andere roei-instructie gepland hebt, dan adviseren wij je die afspraken na te komen en je voor de 4S instructie op te geven in een periode waarin je je eraan kunt toewijden.
 
Bij wie kan ik meer informatie krijgen?

Voor meer informatie over de cursus of om na te gaan wat bovenstaande punten voor
jou betekenen, neem vooral contact op met: Informatie en aanmelden gevorderden instructie S4

 
amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam