Uitslag Amstelmarathon 2019

amstelmarathon 2019 mediumDe Winnaars van het dit jaar voor het eerst aan de Amstel Marathon toegevoegde 2e Hoofdnummer DC2*. De ploeg van De Zaan, bestaande uit Anne Kruiver, Jolanda Boelen en Nicole van der Toom wonnen de bijbehorende Dames Bokaal met een tijd van 6u 23m 9s.

Voor deze 16e Amstel Marathon schreven zich 13 ploegen in waarvan 2 Amstelploegen. De roeisters in de Dames C2* , Bettine Lalieu, Dorine Schenk en Inger Waling roeiden voor het eerst een marathon in een C-Line C2* welke officieel niet is toegestaan vanwege het feit dat dit boottype veel sneller is dan de standaard C2*. Desondanks een goede prestatie met een tijd van 6u 20m 38s.

De andere Amstel ploeg met Florrie de Pater Florence van Rossum, Carine Hoogveld, Sanne Wichman  en Mieke Soelman behaalden de derde plaats in het totaal klassement met een geweldige tijd van 4u 43m 56s. Bravo dames!

Het geringe aantal deelnemers aan deze Marathon is zorgwekkend, we gaan ons beraden of we de Amstel Marathon volgend jaar wat aantrekkelijker kunnen maken!

De uitslagen (klik op de tabel voor een uitvergrote versie):

Uitslag Amstelmarathon2019

Met dank aan de vrijwilligers, Nienke Engberts, Doris Muda, Karin Buurke, Rob Bijderwieden, Fons Kuiper, Eelco Koevoets en Rob Mud, en het team van Joris voor de heerlijke soep met ballen!

Simon Koch

Rondje NL van KiKaRoW klaar voor de start

Kinderkanker de wereld uitroeien. Het rondje NL van KiKaRoW is klaar voor de start. Zaterdagmorgen 13 april geeft Uithoorns burgemeester Pieter Heiliegers het sein voor vertrek van de monster-roeitocht die Rondje NL is, namelijk 1500 kilometer door alle Nederlandse provinciën in 14 opeenvolgende weekeinden tot de finish in Utrecht op 14 juli. Deelname door honderden roeiers en roeisters van alle leeftijden in estafette langs een 60-tal Nederlandse roeiverenigingen.

Doel van deze KiKaRoW is minimaal een half miljoen euro bijeen te brengen voor de LATER-studie van het Prinses Maxima Centrum, waar
de langetermijneffecten worden onderzocht van de behandelingen die kinderen met kanker hebben/nog moeten ondergaan. De deelnemende roeiverenigingen, waaronder R&ZV de Amstel, voeren vooraf al allerlei aan Rondje NL gerelateerde acties om geld in te zamelen. Het enthousiasme is groot. Als proloog van Rondje NL is op vrijdag 12 april op de Amstel bij de URKV Michiel te Ruyter te Uithoorn een feestelijke vlootschouw. De volgende ochtend zwaait burgemeester Pieter Heiliegers de vaartuigen uit. De eerste etappes leiden naar Alphen aan den Rijn, Leiden, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht. Het weekeinde daarop gaat de tocht verder via Bruinisse en Goes naar Middelburg.

Vlaggenschip in de regatta is de zeeroeiboot 'The Vin'. Deze wordt wisselend bemand door een viertal roeiers/roeisters (2 ervaren + 2 zgn ‘kika-roeiers’, van kinderkanker genezen jong volwassenen) en een man of vrouw aan het stuur. The Vin zal het totale parkoers van zo'n 1500 kilometer varen, begeleid door de Tjerck Hiddes, schip van het Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers uit Den Helder.